måndag 6 december 2010

SAM-gruppen + FSG

Ibland kör det ihop sig.....
Tisdag den 23 november på em så hade man lagt både SAM-gruppen (där vi arbetar med att försöka bl.a förbättra rutinerna kring arbetsmiljöarbetet) och sen en timme senare ett flyttat samverkansmöte, FSG, för Barn-och utbildning.
I SAM-gruppen fortsatte vi vårt arbete och såg över hur vi skulle presentera vårt arbete hittills för CSG, centrala samverkansgruppen.

På FSG så fastställdes läsårstiderna för 2011/12.
Det blir för eleverna 29/8 2011 - 15/6 2012.
Budgetuppföljning, där man har en prognos på nästan 9 miljoner back för förvaltningen, BKU - alltså grundskolan. Men man ska dock konstatera att verksamheterna i stort håller sin budget. Vi gick ju inte in i året med en budget i balans.
Enligt ett politiskt beslut så ska 1,6 miljoner satsas på bl.a upprustning av "föråldrad utrustning", viss nyanskaffning av utrustning, fortsättning på 50% IT-pedagog, att utveckla en lärplattform och kompetensutveckling av personal. Pengarna finns ju egentligen inte......men ska dock satsas enligt ovan. Och det är väl bara att tacka och ta emot då.... Hur detta framskrider får vi återkomma om.
Vi gick också igenom sjukfrånvarotal. Rektorstjänsten på Vattudal är ute på annons. Lars Boberg fortsätter att se över hur ledningsorgansiationen kommer att se ut. Återkommer när vi fått mer information.

Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar